Termékek Menü

Így építsd fel márkádat - CSEKKLISTÁVAL!

 

Amikor megalapítod cégedet, márkádat, vagy egy új szolgáltatást, akkor még hosszú utat kell bejárnod az igazán átütő sikerig. Ma már hatalmas a piac és bizony kevés, ha valami jó minőségű. Miért? Bőséggel válogathatunk a lehetőségekből, tucatjával jut minden ujjunkra belőlük. Ezért még a legkiválóbb márkáknak is szükségük van a vevővonzó megjelenésre. Ok, de akkor hogyan jelenjen meg céged, ajánlatod, úgy hogy hozza a várt eredményeket?

Terméked, szolgáltatásod különleges, mutasd is meg úgy!

Ha már van egy márkád, ötleted, vagy szolgáltatásod, akkor az megérdemli, hogy úgy mutasd be, hogy ha valaki csak egyszer látja, annak is megragadjon a fejében. Nem fontos mekkora a céged, légy rá akkor is büszke, ha egyedül vagy benne, Sőt!

Mi kell a profi megjelenéshez?

 

1. Első benyomás a legfontosabb!

Bizony, egy pillanat alatt eldöntjük, hogy tetszik-e, vagy sem egy termék, vagy egy cég. Tudtad, hogy agyunk a képet 60ezerszer gyorsabban feldolgozza, mint a szöveges tartalmakat? Ráadásul sokszor időnk sincs bíbelődni, rögtön választ várunk kérdéseinkre.

Ezzel a Te vevőd is így van, varázsold el azonnal!

 

2. Tudod-e ki a tipikus vevőd és mit keres?

Tudod hány éves, milyen az életstílusa, de ezek ma már túl általánosak. Kell, hogy jobban szűkíts, perszonalizálj és bújj a vevő bőrébe! Ismerd a problémáját és vágyát! Hogyan? Szívesen segítek tanácsokkal a standomnál, kérdezz bátran!

 

3. Stílusos márkát építs!

Legyen egy olyan vizuális hangod, stílusod, ami magával ragad, érzéseket kelt! Terméked így már nem csak egy tárgy, hanem élmény! Figyelem, a következő Z generáció ehhez már alapból ragaszkodni fog!

 

4. Színek ereje

Milliószor elmondták már ezer helyen, hogy a fények és a színek elképesztő energiákkal bírnak. Van, ami aktivizál és döntésre késztet, van ami nyugalmat, elégedettséget áraszt. Más színeket szeretünk fiatalon és megint másokat már felnőttkorban. Gondold végig, hogyan tudnád maximálisan kihasználni a színek hatását úgy, hogy vevődet megérintse!

 

5. Kövesd a trendet!

Simán beelőz konkurensed, ha trendi. És itt nem csak arra gondolok, hogy új színeket használsz-e. Tudd, hogy technikailag mik a legújabb fejlesztések, felhasználóbarát megoldások, ezek is alakítják a designt. UX-es design munkákba is less bele a neten!

 

6. Felejtsd el a stock megoldásokat!

Mutasd meg magad, cégedet! Marketing anyagaidon legyenek saját fotóid és így sokkal hitelesebb és egyedibb leszel! Sose felejtsd el, a stock grafikák, weboldalak, kb. 8 perc alatt lemásolhatóak és mivel nem védett, sajnos le is másolják. Biztosan nem erre vágysz, légy különleges a piacon!

 

7. Milyen a konkurensed megjelenése?

Tanulmányozd a hazai és külföldi példákat. Miért? Ha kilógsz a sorból, a vevőd szeme megakad termékeden, cégeden. Soha ne másolj, mert akkor pont olyan leszel, mint a többiek! Légy eredeti!

 

8. Arculatod valóban azt képviseli ami a márkád üzenete, hitvallása?

Felül kell vizsgálni legalább 1-2 évente, hogy mennyire fejezi ki arculatod, weboldalad, hirdetéseid, szóval minden vizuális megjelenésed a pozicionálásodat. A legnagyobb hiba, amit csak elkövethetsz, hogy már akkor meg vagy elégedve ezekkel a marketing anyagokkal, ha Neked tetszik. STOP! Nem Neked kell tetszenie és nem is a grafikusnak! Az csak egy plusz, ha Te is el vagy ájulva tőle, de mindig csekkold mi a jó a márkádnak! Vásárol is a vevő? Ha változik a célközönség, vagy már nem trendi, jöhet a redesign.

 

 

Hogyan érheted el az “AHA” élményt?

 

 

Akkor jó a megjelenésed, ha a vevőd:

Első pillantásra imádja, szinte beszippantja az illata, belső világa megérinti és biztonsággal választ Téged. A vevő úgy érzi, hogy sokkal többet szeretne tudni róla, követni akar! És ez az a pont, amikor megfogtad kezét és vezeted. Biztosan vásárolni fog!

 

Kiknek ajánlom a cég megjelenésével kapcsolatos tudatos szintlépést?

 

  • Cégvezetőknek, mert a cég első embereként minden stratégiai folyamatot kontrollálnod kell, ám eddig a design világa túl misztikus volt számodra
  • Marketinges munkatársaknak azért, mert a korrekt brief alapján felére csökken az időrabló kommunikáció a grafikussal, mégis sikeresen pozícionált lesz a design is
  • Kreatív vezetőknek, akik hatással bírnak marketinges munkatársaikra a tökéletes brief kialakításában
  • Grafikusoknak, mert marketinges hozzáállást kapsz és ezzel együtt sikeresebb alkotást is

 

 

Neked írtam könyvemet, melyből lépésről lépésre megtudhatod

hogyan kezd el a tudatos brand építést: